En Sıcak Konular

Dolar yeni haftaya 5,80'in altında başladı

21 Ekim 2019 09:27 tsi
Dolar yeni haftaya 5,80'in altında başladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü faiz kararını açıklayacağı yeni haftanın ilk gününde Dolar/TL, 5,80 seviyesinin altında güne başladı.

Dolar yeni haftaya 5,80'in altında başladı

DÜNYA 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü faiz kararını açıklayacağı yeni haftanın ilk gününde Dolar/TL, 5,80 seviyesinin altında güne başladı.

Geçtiğimiz hafta oldukça hareketli günler geçiren Dolar/TL kuru, yeni haftaya kaldığı yerden başladı. ABD'nin Türkiye yaptırımlarını açıklaması sürecinde 5,95 lira seviyelerine kadar dayanan dolar, ABD ile Türkiye arasında imzalanan mütabakat ile sert bir düşüş yaşamıştı. Geçtiğimiz haftanın son dakikalarında 5,79 lira seviyelerindeki Dolar/TL kuru, yeni haftaya da 5,79 liradan 'merhaba' dedi. 

Saat 08:35 itibariyle Dolar/TL kuru 5,7930, Euro/TL kuru 6,4670, İngiliz Sterlini/TL kuru ise 7,4775 seviyelerinden işlem görüyor. 

Uzmanlar, 5.7680 ana desteği üzerinde işlem görmeye devam ettiği sürece Dolar/TL'de tepki alımlarının yaşanabileceğini ve 5.9760 direncinin gündeme gelebileceğini hatırlatıyor. 

Piyasalarda kritik hafta

Yurt içinde piyasaların en önemli gündem maddesini önümüzdeki perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası PPK toplantısı ve faiz kararı oluşturuyor. 24 Ekim perşembe günü açıklanacak TCMB faiz kararı için piyasalarda 100-150 baz puan indirim beklentisi hakim. Faiz kararının yanı sıra bu hafta piyasaların yönü açısından her zamanki gibi Türkiye-ABD ilişkileri de belirleyici olacak. Türkiye ile ABD arasında geçtiğimiz hafta imzalanan anlaşmanın temel unsuru olan Barış Pınarı Hareketı'nda 120 saatlik süre bu hafta doluyor. 

Yurt dışında ise İngiltere'nin AB'den ayrılma planı olan Brexit ile ilgili gelişmeler yakından izleniyor. İngiltere'de cumartesi günü toplanan Avam Kamarası, Başbakan Johnson'ın AB ile uzlaştığı yeni planın oylamasını ertelemişti. 

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası da faiz kararını perşembe günü açıklayacak.


Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,225 µs