En Sıcak Konular

Çivi fabrikasında ilk etap tamam, sırada ihracat var!

1 Kasım 2019 09:36 tsi
Çivi fabrikasında ilk etap tamam, sırada ihracat var! Adana ve Gebze’de kurulu fabrikalarında demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren Güney Çelik, ihracata yönelik çivi yatırımında ilk etabı tamamlayarak üretime başladı.

Çivi fabrikasında ilk etap tamam, sırada ihracat var!

DÜNYA 

Adana ve Gebze’de kurulu fabrikalarında demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren Güney Çelik, ihracata yönelik çivi yatırımında ilk etabı tamamlayarak üretime başladı. Yılbaşında ikinci, 2020 ortalarında üçüncü etabı devreye almaya hazırlanan şirket, ayda 2 bin 500 ton çivi üretimi hedefliyor.

Güney Çelik Hasır ve Demir Mam. San. Tic. A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Akdeniz, şirketin kurulduğu 1992 yılından bugüne yapılan çalışmaları anlattı. Üretime Adana’da çelik hasır ile başladıklarını, 2005'de galvanizli tel üretimine adım attıklarını belirten Akdeniz, şu anda Adana’da dört ayrı üretim hattı ile galvanizli tel sektöründeki üretimlerinin devam ettiğini söyledi.

Adana dışında Gebze Dilovası’nda da 2007'de bir tesis kurduklarını bildiren Akdeniz, bu fabrikada ilk olarak çelik hasır ürettiklerini, yaklaşık iki ay önce de bir galvaniz tesisini devreye aldıklarını kaydetti.

Buradaki fabrikada aylık 3 bin ton galvanizli tel üretimi yapacaklarını belirten Akdeniz “2012'de, ön germeli beton demeti hattımızı kurduk. Bu Türkiye’de kurulan ikinci ön germeli beton demeti hattı idi. Ardından ikinci ön germeli beton demeti hattımızı devreye aldık. Şu an Türkiye’de iki adet ön germeli beton demeti hattına sahip olan tek firmayız” bilgisini verdi. Bir diğer yatırımlarının 2015’de üretimine başladıkları ‘PC Wire (Ön germeli beton teli)’ olduğunu dile getiren Akdeniz “Bu ürünün en yaygın kullanım yeri demiryolu traversleri. 2015’de bu hattı kurduğumuzda Türkiye’de PC Wire üreticisi yoktu, hala yok. İlk ve tek üretici konumundayız” dedi.

En son ve yeni yatırımlarının ‘”Çivi üretimi” olduğunu, bu üründe birinci etap üretimine başladıklarını, ikinci etap makinelerinin yaklaşık iki ay sonra gelerek yılbaşında devreye alınacağını ifade eden Akdeniz “2020’nin altıncı ayında da yatırımımızın üçüncü kısmını gerçekleştirip, tam kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 ton/ay bir üretim kapasitesi yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Çivinin ihracata dayalı bir ürün olduğuna dikkat çeken Akdeniz, piyasada birçok firma tarafından üretilen standart çivilerden ziyade özellikli çiviler üreterek sektöre gireceklerini ve başlangıçta tele, plastiğe ve kağıda dizili çiviler ile üretime başlayacaklarını kaydetti. Akdeniz, ilerleyen dönemlerde

ise bu üründe Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirip, sektörde ‘üretimi dahi olmayan çivileri’ üretme hedefleri olduğunu anlattı.

45’i mühendis 527 kişiyi istihdam ediyoruz

Toplam 102 bin metrekare üretim alanına sahip olduklarını, 50’si mühendis 522 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Akdeniz “Şirket bünyesindeki Ar-Ge merkezini 2010 yılında kurduk. 2014’de Türkiye’de ilk olarak tel sektöründe devlet tarafından onaylanmış Ar-Ge Merkezi sertifikamızı aldık” dedi.

Toplamda %50, Galvanizli telde yüzde 85 ihracat

Toplam üretimin yaklaşık yüzde 50, ana kalemleri olan galvanizli telin ise yüzde 85’ini ihraç ettiklerini açıklayan Akdeniz “İhracatın büyük kısmını Avrupa’ya gönderiyoruz ama totalde 72 ülkeye ihracat yaptık bugüne kadar” dedi. Akdeniz, 2018’de 76 milyon dolar ihracat rakamına ulaştıklarını, tonaj bazında 90 bin ton ihracat yaptıklarını, 48 bin ton da iç piyasaya ürün verdiklerini kaydetti. 2018’de yatırıma ayırdıkları bütçenin 60 milyon TL’nin üzerinde olduğunu dile getiren Akdeniz “Yatırımlarımız bu yıl devam ediyor, gelecek yıl da devam edecek” diye konuştu.


Bu haber 1,807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,393 µs