En Sıcak Konular

Endüstriyel yalıtımla büyüyor

1 Kasım 2019 09:37 tsi
Endüstriyel yalıtımla büyüyor Türkiye yalıtım pazarında en büyük paya sahip olan İzocam, endüstriyel projelerin yalıtımında da söz sahibi olmayı sürdürüyor. Şirketin yalıtımını yaptığı projeler arasında İstanbul Havalimanı, Tüpraş Rafinerisi, Star Rafinerisi gibi dev projeler yer alıy

Endüstriyel yalıtımla büyüyor

DÜNYA 

Türkiye yalıtım pazarında en büyük paya sahip olan İzocam, endüstriyel projelerin yalıtımında da söz sahibi olmayı sürdürüyor. Şirketin yalıtımını yaptığı projeler arasında İstanbul Havalimanı, Tüpraş Rafinerisi, Star Rafinerisi gibi dev projeler yer alıyor.

Yalıtımdan aldığı yüzde 20’lik payla pazarda liderliğini koruyan İzocam, konutun dışında endüstriyel yalıtım alanında da büyümesini sürdürüyor. Hastaneler, enerji santralleri, AVM’ler, sanayi tesisleri ve oteller gibi pek çok tesisin yalıtımını üstlenen İzocam, Türkiye’nin devleri olan projelerde yer almayı başardı. Yalıtım pazarında kendilerine en yakın rakibin yüzde 7’lik paya sahip olduğunu kaydeden İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, endüstriyel yalıtımda da pazar lideri olduklarını aktardı. Pazar lideri olarak Türkiye’de yapılan çok projede yer aldıklarını aktaran Özcan, bunlar arasında Tufanbeyli Termik Santrali, Tüpraş Rafinerisi, Star Rafinerisi, İstanbul Havalimanı’nın yer aldığını belirtti. Şirket olarak dünyada ses, ısı, su, yangın yalıtımını tek çatı altında üreten tek şirket olduklarını aktaran Özcan, mineral yünlerden olan taşyününde yüzde 20, camyününde ise yüzde 38’ye yakın pazar payına, kauçukta, yüzde 18, XPS’de ise yüzde 16 civarında pazar paylarının bulunduğunu belirtti.

Endüstriyel yalıtımda talep devam ediyor

“Konut tarafında durgunluk olsa da endüstriyel alanda talep sürüyor” diyen Özcan, “Çünkü bu alandaki bilinç seviyesi çok yüksek. Bu nedenle danışmanlık hizmeti alarak doğru ürünü kullanabiliyorlar. Yalıtım konusunda özellikle yabancı firmalar Amerikan standartlarında yalıtım talep ediyor. İzocam olarak biz ise ürettiğimiz ürün gruplarıyla bu alanın isteklerine cevap verebiliyoruz” dedi.

Sırada Yunanistan var

Geçen yılla kıyasladıklarında bu yıl ihracatta yüzde 11 oranında büyüdüklerini aktaran İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, “Azerbaycan ve Irak’ta enerji santrallerinin yalıtımını yaptık. Şimdi Yunanistan’da büyük bir proje için görüşmelerimiz sürüyor. Büyük projeler olduğunda birkaç yıl ürün veriyoruz ” diye konuştu.

Doğalgaz faturalarının arttığını ayrıca 2020 yılında mevcut binalar için de Enerji Performans Belgesi’nin zorunlu hale geleceğini kaydeden Özcan, ancak buna rağmen konutların yüzde 70’inde yalıtım bulunmadığını kaydetti. Türkiye’nin nüfus itibariyle dünyanın yüzde 1’ini oluşturduğunu aktaran Özcan, “Ekonomi ve yüz ölçüm olarak yüzde 1 pay alıyor. İnşaat ise yüzde 3.5 pay alıyor. Ancak kişi başına düşen yalıtım malzemesi miktarı ise 0.2 metreküp. Avrupa’da ise bu oran 0.7. Yani arada 3.5 kat fark var” dedi.


Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,691 µs