En Sıcak Konular

Aktif Bank’tan 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı

17 Temmuz 2020 10:23 tsi
Aktif Bank’tan 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı Elektrik dağıtım sektörüne özel sürdürülebilir kira sertifikasını başlatan Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon TL’lik kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Aktif Bank’tan 135 milyon liralık kira sertifikası ihracı
DÜNYA
Elektrik dağıtım sektörüne özel sürdürülebilir kira sertifikasını başlatan Aktif Bank, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım (YEDAŞ) adına oluşturduğu program çerçevesinde 135 milyon TL’lik kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.
YEDAŞ’ın kaynak kuruluş olduğu elektrik dağıtım bedellerine dayalı ihraç, 26 Haziran tarihinde tamamlandı. 3 aydan 18 aya kadar değişen vadelerde 6 adet kira sertifikasından oluşan ihraçtaki kira sertifikalarının geri ödemesi, kamu tarafından garanti edilen yatırım bedellerinden gerçekleştirildiği için, JCR Eurasia Rating ihracın kredi notunu AAA olarak değerlendirdi. 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, kira sertifikası ihracına 2,5 kat talep geldiğini belirterek, “Bu ihracın en temel özelliği elektrik dağıtım firmalarına yatırımları için kaynak sağlarken, bu yatırımların devlet garantili geri dönüşlerinden kira sertifikalarının itfa edilmesine olanak tanıması.” dedi.
“Elektrik enerjisinde sürdürülebilirlik sağlıyor”
Serdar Sümer, Aktif Bank’ın YEDAŞ adına hayata geçirdiği bu projenin, elektrik enerjisinin dağıtımına yönelik ilave yatırım imkânı sunmasıyla sürdürülebilirlik anlamında önemli olduğunu vurguladı. Söz konusu ihracın bugüne kadarki borçlanma enstrümanı ihraçlarından farklarını anlatan Sümer, şunları kaydetti:
“Gerçekleştirdiğimiz ihraç, elektrik dağıtım firmalarının yatırımları için kaynak temin ediyor ve böylece elektrik enerjisinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayarak sürdürülebilirlik kriterlerine destek veriyor. İkinci olarak, kira sertifikası geri ödemelerinin kamu tarafından garanti edilmiş nakit akışları ile gerçekleştirilmesi, kredi notunun AAA olması ve buna karşın yüksek getiri sağlaması ihracın avantajlarını ortaya koyuyor. Son olarak da faizsiz finans prensiplerine uygun olması açısından hem konvansiyonel hem de faizsiz enstrümanlara ilgi duyan geniş bir yatırımcı kitlesine hitap ediyor.”
Sümer, önümüzdeki dönemde de yenilenebilir enerji ve elektrik dağıtımı alanlarının finansmanına yönelik farklı kurgulardaki sermaye piyasası enstrümanları ile yatırımcıların karşısına çıkmaya devam edeceklerini belirtti.


Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,170 µs