En Sıcak Konular

Dolar, 7,80'in altına geriledi

2 Aralık 2020 12:37 tsi
Dolar, 7,80'in altına geriledi Küresel piyasalardaki artan risk iştahına eşlik eden Türkiye piyasalarında iyimser hava devam ediyor. Piyasaların açılmasıyla birlikte döviz kurlarındaki düşüş belirginleşti. Güne 7,85'ten başlayan dolar/TL 7,77'ye kadar çekildi.

Dolar, 7,80'in altına geriledi

DÜNYA

Küresel piyasalarda artan risk iştahından da destek alan yurt içi piyasalar dün  pozitif ayrışmıştı. BİST 100, ulaştırma ve bankacılık hisseleri öncülüğünde günü yüzde 3,25 artıda kapatırken gün içerisinde 7,90'ın üzerini gören dolar/TL 7,82'lerde tamamlamıştı. Dolar/TL bugüne de benzer seviyelerden başlangıç yaparken piyasaların açılmasıyla birlikte kurlarda düşüş hızlandı.

Dolar/TL 7,77'ye kadar çekilirken euro/TL de 9,40 düzeyinde geriledi. Saat 10:37'de dolar/TL 7,7860'tan euro/TL ise 9,4150'den el değiştiriyordu. 

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı yeni günde, yurt dışında ABD'de ADP özel istihdamı, Bej Kitap raporu izlenecek. Yurt içinde tek veri TCMB'nin açıklayacağı finans dışı firma net döviz pozisyonu rakamları olacak (14.30).

ABD'de iki yeni teşvik paketi teklifi

ABD'de piyasaların odaklandığı teşvik paketine ilişkin haber akışı seçimlerin ardından yaklaşık bir ay geçtikten sonra hız kazandı.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle etkileriyle mücadele için yeni teşvik paketi teklifinde bulundu. McConnell'ın teklifi daha önce Demokratların iki kez reddettiği 500 milyar dolarlık paketle önemli derecede benzerlik gösteriyor. McConnell, yeni planının ABD Başkanı Donald Trump'ın desteğini aldığını belirtti.

GÜNÜN AJANDASI

ABD'de ADP özel sektörü istihdam verisi haftanın son günü açıklanacak olan istihdam verileri öncesi yakından takip edilecek. ADP özel sektör istihdamı geçen ay 365 bin artış gerçekleştirmişti.
ABD'de MBA mortgage endeksi (15.00), New York ISM İş Koşulları Endeksi (17.45), DOE petrol stokları (18.30) diğer izlenecek veriler olacak.

Avrupa'da Almanya perakende satışlar (10.00), Euro Bölgesi üretici fiyatları, işsizlik oranı (13.00) takip edilecek.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, dün Bankacılık Komitesinde yapacağı sunumun ardından bugün de Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi karşısına çıkacak. Mnuchin ve Powell'ın aynı sunumu tekrarlaması bekleniyor (18.00).

ABD'de 12 bölgesel Fed tarafından sağlanan bilgileri derleyen ve Fed faiz toplantısı öncesi komiteye rehberlik etmeye yardımcı olan 'Bej Kitap (Beige Book)' raporu açıklanacak (22.00). 



Bu haber 3,434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,860 µs