En Sıcak Konular

TAV’dan 3 ayda 4 milyar $’lık imza

28 Haziran 2012 10:42 tsi
TAV’dan 3 ayda 4 milyar $’lık imza TAV İnşaat, 2012 yılına hızlı başladı. Nisan ayında Cidde’de 800 milyon dolarlık havalimanı hangar ihalesine imza atan TAV İnşaat, dün de 3 milyar dolarlık Abu Dabi havalimanı terminal ihalesini kazandı.

TAV’dan 3 ayda 4 milyar $’lık imza

Star

TAV İnşaat, 2012 yılına hızlı başladı. Nisan ayında Cidde’de 800 milyon dolarlık havalimanı hangar ihalesine imza atan TAV İnşaat, dün de 3 milyar dolarlık Abu Dabi havalimanı terminal ihalesini kazandı.

HAVALİMANI inşaatında dünyanın en büyük dördüncü şirketi olan TAV İnşaat, Körfez’de devam eden 3 projesine dördüncüyü ekleyerek üç ayda 4 milyar dolara yakın ihaleye imza atmış oldu. TAV İnşaat, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi Havalimanı’nda yapılacak yeni terminal binası ihalesini kazandı. TAV İnşaat liderliğindeki TAV-CCC-Arabtec Ortak Girişimi, 3 milyar doların üzerinde kontrat bedeline sahip yeni terminal binası inşaatını 49 ayda tamamlayacak. Toplam 702 bin metrekare alana sahip olacak yeni terminal binası yılda 27 milyon yolcuya en üst düzeyde hizmet verebilecek. TAV İnşaat’ın iş hacminin 10 yıldan kısa sürede 11 milyar dolara ulaştığını söyleyen TAV Grubu CEO’su M. Sani Şener “Şu anda Katar, Umman ve Tripoli havalimanı inşaatlarını yapıyoruz. Suudi Arabistan’da Medine’de ve Cidde’de kazandığımız ihale ve bunların ardından BAE’de de Abu Dabi Havalimanı ihalesini kazanmak ve 3 milyar dolarlık bu mega projeyi portföyümüze katmak bizi çok mutlu etti. Dünyada havalimanı sektöründeki markamızı, uyum yeteneğimiz ve esnek yönetimimiz sayesinde tescil ettirdik” diye konuştu.

Dünyanın en etkileyici terminali

 “İyi bir ülke temsilciliği yaptığımıza inanıyoruz” diyen Şener, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dünya ekonomisine uyum sağlamamız hep havalimanı işinde kalarak ölçek ve kapsam ekonomisini çok iyi kullanıyor olmamızın bir sonucu. Hızlı ve dengeli büyümemizin ardında tüm çalışanlarımızın emeği ve ortaklıklarla büyümeyi sağlayabilen yönetim modelimiz yatıyor. Ortaklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz bu mega projeyle dünyanın en etkileyici terminallerinden birisi ortaya çıkacak” dedi. Öte yandan dünyanın en büyük terminal binalarında olacak projeyle ilgili şirketten yapılan açıklamada, uçağın yerde geçirdiği süreyi en aza indirecek şekilde iki pistin ortasına inşa edilecek yeni terminal binasının yolculuk konforunu artıracağı belirtildi. Açıklamaya göre, terminal binasının tasarımını ABD merkezli mimarlık firması Kohn Pederson Fox Associates yapıyor. 702 bin metrekare toplam inşaat alanı, 106 yolcu köprüsü, saatte 19 bin bagaj kapasitesi bulunan ve toplam 84 bin ton çelik kullanılarak inşa edilecek terminal binasının çatı alanı 225 bin metrekare, dış cephenin toplam alanıysa 200 bin metrekareye ulaşacak.



Bu haber 1,233 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,994 µs