En Sıcak Konular

Onlar dünyayı, dünya onları anlamaya çalşıyor

10 Haziran 2013 11:35 tsi
Onlar dünyayı, dünya onları anlamaya çalşıyor İş dünyasında onları motive eden ne? Davranışlarını belirleyen temel değerler neler? Alışveriş kararlarını yönlendiren unsurlar hangileri? Sosyal bilimcilerden, şirketlere herkes 18-30 yaş arasındaki gençlere odaklanıyor.

Onlar dünyayı, dünya onları anlamaya çalşıyor

 

Dünya 

İş dünyasında onları motive eden ne? Davranışlarını belirleyen temel değerler neler? Alışveriş kararlarını yönlendiren unsurlar hangileri? Sosyal bilimcilerden, şirketlere herkes 18-30 yaş arasındaki gençlere odaklanıyor.
Yönetim danışmanlığı şirketleri, 18-30 yaş arası gençleri iş dünyasında  motive eden konuları araştırıyorlar.
Sosyal bilimciler, daha derinlemesine inerek, 18-30 yaş arası toplumun davranışlarını belirleyen unsurlara odaklanıyorlar.
Şirketler ise, bu toplumun alışveriş kararlarını belirleyen özellikleri tanımlamaya çalışıyorlar.
Yapılan araştırmalara göre 18-30 yaş arası jenerasyonun yaşamlarını şekillendiren unsurlar son derece karmaşlık ve farklı; fakat bu jenerasyonu diğerlerinden farklı kılan bir özellik var: O da hepsinin teknoloji kullanıyor olması.
Finantial Times-Telefonica Global Millenials Araştırması, günümüz gençliğini şöyle tanımlıyor:
"Her zaman ve her yerde teknoloji kullanıyorlar ve gelecekteki kişisel başarılarını teknoloji eğitiminin sağlayacağına inanıyorlar."
Gençlerin teknolojiye ulaşımı, gelişmiş ekonomiler olduğu kadar, gelişmekte olan ekonomiler için de geçerli.
Financial Times tarafından dünyanın altı farklı bölgesinde 27 ülke kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılanların yüzde 76'sının akıllı telefonu var. Bu oran Asya'da yüzde 83'e kadar çıkıyor.
Bu arada, her ne kadar teknoloji kullanımında birleşseler de, yeni jenerasyonun yetişme şartları ve ortamları arasında önemli farklılıklar ortaya çıkıyor.

Farklı sorunlar, farklı beklentiler

Gençleri etkilen konular da bölgelere göre farklılık gösteriyor. Deloitte tarafından yapılan bir araştırmaya göre Çin ve Japonya'da gençler üzerinde en fazla baskı oluşturan konu, yaşlanan nüfus.
Güney Kore ve güney doğu Asya bölgesinde ise gençler önümüzdeki 20 yıl için en önemli sorunun enflasyon olduğu görüşündeler.
Deloitte'a göre, gelişen pazarlarda gençler, profesyonel olarak, ebeveynlerindan daha başarılı pozisyonlara ve daha yüksek gelir düzeyine ulaşıyorlar. Gelişen pazarlardaki hızlı ekonomik büyüme, yatırım ve iş fırsatları bunun başlıca nedeni olarak ön plana çıkıyor. OECD ülkelerinde ise durum farklı. Gelişmiş ülkelerde gençlerin ebeveynlerinden daha başarılı olmaları çok daha zor.

Yeni nesil Asya'ya akın edecek

Uzmanlar, 2015 yılında kurulacak olan Asya Ekonomi Topluluğu ile Asya'da oluşacak ortak pazarın gençlere çok önemli iş fırsatları yaratacağı görüşündeler. Hatta öyle ki, yeni neslin, ABD ve Avrupa'da yaşanan işsizlikten kaçarak, Asya'ya akın edeceğini bile düşünüyorlar.
Ortadoğu pazarları da yüzde 26'ya varan işsizlik oranları ile gençlere çok umut verici bir gelecek vaadetmiyor. Arap Baharı sonrasında yaşanan gelişmeler gençlerin iş bulma ihtimalini zorlaştırıyor.


Bu haber 1,374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,157 µs